Forsiden    Fotografen    Udstyr    Links    Handel    Fugle Arkiv    Søg    Gæstebog 


I mange år brugte jeg analoge kameraer , men nu anvender jeg udelukkende digitalt udstyr.

På et tidspunkt skiftede jeg fra Minolta til Canon. Begge fortrinlige mærker, men på objektivområdet har Canon oftest været førende, hvilket var udslagsgivende for mit valg.

I starten brugte jeg en Canon D10 og Canon 30D, men har siden løbende opgraderet udstyret til EOS 1 og EOS 5D huse. Nu bruger jeg mest en Canon Eos Dmark IV som er en kvik og robust kamera. Jeg anvender den mest til fuglefotografering. Til landskabsfotografering bruger jeg mest Canon Eos 5D mark 3 ofte sammen med et af Canons lysstærke objektiver eller et lysstærk Zeizz objektiv. Til makro-fotografering; Canons 100 mm F 2.8 is makro-objektiv.

Til lidt all-round anvendelse, herunder fuglefotografering anvender jeg Canons 70-200 mm L is F 2,8 objektiv. IS betyder, at der er indbygget billed-stabilisator i objektivet. Dette giver mulighed for at fotografere med langt lavere lukketider uden at få "rystede" billeder.

Desuden anvender jeg bl.a. 500 mm F.4.0 L is objektiv som er specielt velegnet til dyre- og fuglefotografering. Undertiden kombineret med en 1,4 extender.

Jeg anvender sjældent blitz til naturfotografering.
Havterne fotograferet uden blitz.


 Mail    © 2007-2022 Jens Kristian Kjærgård Naturfoto